Meestal is deze titel voorbehouden aan alcoholhoudende wijn, maar deze maand is ook de alcoholvrije wijn Oddbird Blanc de Blancs, verkrijgbaar bij Amavine, doorgedrongen tot de twijfelloze twintig in het maandmagazine van Vinpressionist Hubrecht Duijker. Alleen de twintig best geteste wijnen krijgen een plaats in deze lijst. Dit is wat Hubrecht Duijker schrijft over Oddbird Blanc de Blancs:

Odd Bird Blanc de Blancs

France

Uiterlijk is de Odd Bird Blanc de Blancs inderdaad een vreemde vogel. Zijn naam is Engels, zijn herkomst Frankrijk, de taal op het achteretiket Zweeds. In Zweden namelijk werd negen jaar geleden Oddbird opgericht, gespecialiseerd in hoogwaardige alcoholvrije wijnen – en inmiddels ’s lands grootste producent daarvan. Het bedrijf ontwikkelde ook een gepatenteerd eigen systeem om wijnen ‘te bevrijden’ van alcohol. Als basis voor de licht bruisende Blanc de Blancs diende een Zuid-Franse Chardonnay. Vervolgens adviseerde de Zweedse Champagne expert Richard Juhlin bij de bereiding. Het uiteindelijke resultaat schuimt vrolijk in de mond, en smaakt op vieve wijze echt fris, met schakeringen van limoen, grapefruit en groene appel. De zoetheid blijft beperkt tot 4,5 gram suiker per liter, en de zuiverheid is voorbeeldig. Deze vervanger van Champagne en andere droge bubbelwijnen is voor €13,50 te vinden in het assortiment van de door Mariëlle Timmermans gestichte, jonge onderneming, AmaVine die voornamelijk alcoholvrije wijnen en distillaten verkoopt, website www.amavine.nl.

Oddbird Blanc De Blanc

Deze mooie vermelding maakt duidelijk dat lekker te genieten van alcoholvrije wijn zeker mogelijk is. Wij zijn dan ook trots op deze Oddbird Blanc de Blancs, die zijn mannetje zeker weet te staan tussen het alcoholhoudende geweld.

Bron: https://www.hubrechtduijker.com/