Welk alcoholvrij aperitief kan er in de grote schoenen stappen van champagne of een mooie alcoholvrije mousserende wijn? Elegant, chique, stijlvol, puur, smaakvol, maar dan….. zonder alcohol. Met deze vraag begon Pieter Lonneville zijn ontwikkeling van Buloo. Op zoek naar hét alcoholvrij aperitief dat niet dertien in een dozijn is, maar elegant en vol klasse, waarbij ambacht hoog in het vaandel staat. Een uitdagende opdracht.

Hoe het allemaal begon

Als eigenaar en chef van restaurant en traiteurswinkel Tête Pressée in Brugge wilde Pieter Lonneville zijn aperitieven op de menukaart naar een hoger plan te trekken. Waar de meeste restaurants kiezen voor het veilige pad van een nieuwe topklasse champagne, koos Pieter Lonneville de weg van alcoholvrij en hoe. Na de lancering van Buloo in zijn eigen Tête Pressée neemt de populariteit van Buloo jaar op jaar toe. Naast België lonkt nu ook het buitenland. Inmiddels is er een brouwinstallatie in een apart pand ondergebracht en ligt de weg ook open voor het ontwikkelen van nieuwe smaken.

 

Pieter Lonneville

Van “bulles” tot kombucha

Buloo is een verwijzing naar het Franse woord voor bubbels “bulles”. Buloo is een volwaardig alcoholvrij alternatief voor een goede rosé champagne, zonder druiven maar met onder andere kombucha (gefermenteerde thee). Buloo heeft de juiste uitgebalanceerde complexiteit, de lange afdronk en de verfijnde bubbels. Toeval of niet, Buloo heeft zelfs dezelfde suiker en pH-waarde als een goede champagne of crémant.

Bij het openen van het stijlvolle 33 cl flesje komt meteen een kruidig aroma naar boven. Het is niet op de ingrediëntenlijst terug te vinden, maar een subtiele geur van rozen is ook zeker aanwezig. De smaak is verfrissend en droog met dus die hint van rozen. Er zijn tonen van rooibos, citroen, kers, kruiden en een verfijnd zuurtje van kombucha aanwezig. Dit alles samen zorgt voor een verrassend elegante smaakcombinatie met een volstrekt eigen karakter.

Buloo Apero

Buloo wordt ambachtelijk gemaakt met kombucha, zwarte thee, groene thee, rozemarijn, koriander, rooibos, citroen, kers en kruiden, waaronder laurier. Een mooi resultaat van een natuurlijk fermentatieproces, zonder toevoeging van extracten of essences en zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen. Buloo is dus gewoon 100% natuurlijk én laag in calorieën.

 

Eenvoudig, maar veelzijdig

Buloo Apero heeft op zich niet veel nodig om bijzonder en verrassend te zijn, maar verdient wel een mooi wijnglas, champagnecoupe of flute en natuurlijk een fijn gezelschap. Wil je echt eens uitpakken, garneer het glas dan eens met rozenknopjes. Buloo kan ook prima in combinatie met mooie gerechten. Pak eens uit en serveer dit mooie alcoholvrije alternatief ook eens bij Oosterse gerechten, rauwe vis, vlees, gevogelte of slow food. Succes gegarandeerd.

 

Een Belgisch cadeautje

Inmiddels wordt Buloo ook ontdekt door meer en meer topklasse restaurants. Het lijkt erop dat Buloo zich inderdaad kan meten met de besten als alcoholvrij alternatief voor een topklasse champagne. Met zijn elegantie en natuurlijke gelaagdheid in de verschillende smaken is Buloo met recht een feestelijk aperitief, en is veelzijdig inzetbaar als combinatie met verfijnde gerechten of als luxe lifestyledrank. Buloo is wat ons betreft gewoon een puur en eerlijk Belgisch cadeautje! 

Zie voor meer informatie: https://www.amavine.nl/product/buloo-apero