Voor Amavine ben ik altijd op zoek naar die bijzondere smaken, het echte alcoholvrije genieten, want onze boodschap blijft: Smaakvol genieten kan absoluut zonder alcohol.

Eens in de zoveel tijd vind je zo’n nog onbekend, onontdekt pareltje. Zo eentje die uniek is in Nederland en dat je eigenlijk graag voor jezelf wilt houden, maar dat je ook van de daken wilt schreeuwen dat dit zelfs kan in alcoholvrij.

Tijdens een van mijn proeverijen proefde ik namelijk Sir Chill 0,0, waarbij alles klopte. De mooie smaken, de absolute schoonheid van de fles en de beleving, maakten dat ik zo heerlijk heb genoten. De moeite waard dus om op ontdekking uit te gaan.

Onlangs was het zover. Ik reisde af naar België, richting de Franse grens om de oprichters van Sir Chill te ontmoeten en kennis te maken met de wereld van Sir Chill 0,0.

Hoe het allemaal begon

De Vlaamse Bart Notenbaert and Jurgen Demeulemeester, levensgenieters pur sang en bekenden in de sigarenwereld, stonden aan de basis van Sir Chill. Enkele jaren geleden werd Sir Chill opgericht, ontstaan uit slechts een krabbeltje op bierviltje aan de bar, maar met een duidelijke boodschap en een missie.

Waar de een na de andere angstaanjagende gezondheidsboodschap verscheen op sigarendoosjes, wilden Bart Notenbaert en Jurgen Demelemeester, vanuit hun passie voor sigaren ook de positieve eigenschappen van tabak benadrukken en kozen hiervoor gin als medium.

Smaak

We kennen tabak eigenlijk alleen als een genotsmiddel dat wordt gerookt in de vorm van sigaren. Voor Sir Chill 0,0 werd alleen het extract van de tabaksplant gebruikt, dus zonder het schadelijke en verslavende nicotine. Door de tabaksplant te gebruiken als botanical in het productieproces van Sir Chill 0,0, komen alle smaken en aroma’s van de tabaksplant optimaal tot zijn recht, zonder de nadelige eigenschappen van tabak. In de tabaksindustrie wordt, naast tabak, ook gebruik gemaakt van smaken zoals vanille, mandarijn en amandel. Ook deze smaken zijn terug te vinden in Sir Chill 0,0. Hierdoor wordt Sir Chill 0,0 met recht een unieke gin, met een mooie complexe, stoere smaak.

It’s all in the name

In 2016 startte het merk Sir Chill onder een andere naam, namelijk Churchill. Een afbeelding van een man met een sigaar verwees naar de wereldberoemde Britse oud-premier Winston Churchill. Winston Churchill was een liefhebber van sigaren en werd vaak gefotografeerd met een sigaar in de mond, die hij overigens altijd maar voor de helft oprookte.

Wat eerst begon met een kleine productie Churchill gin, groeide snel uit tot grotere volumes en dat succes kwam ook de nazaten van Winston Churchill ter ore. Het vriendelijk verzoek om de naam Churchill niet meer te gebruiken volgde dan ook snel. Hier werd onmiddellijk gehoor aan gegeven en de nieuwe naam Sir Chill ontstond met een nieuw logo van een “chillende” man mét sigaar, duidelijk genietend op een Chesterfield bank.

 

Eins-Zwei-Zero Blanc de Blancs

Vormgeving

Over alles is nagedacht. De naam, de smaak, maar ook de vormgeving. De fles is dan ook van een echte schoonheid, die echt het benoemen waard is. De fles symboliseert de vorm van een sigarendoos. Alle Sir Chill gins hebben daarnaast een karakteristiek sigarenbandje om de hals van de fles. Elk sigarenbandje wordt zorgvuldig, met de hand aangebracht. Dus, ben je op zoek naar een origineel cadeau, dan is deze Sir Chill 0,0 zeker een schot in de roos.

Kolonne Null Rosé

Perfect serve

Sir Chill 0,0 is lekker en mooi complex in al zijn eenvoud en heeft niet veel nodig om zijn karakteristieke smaak optimaal ten toon te spreiden. Neem een gin-tonic glas, vul deze met ijsblokjes en voeg 150 ml van een mediterrane tonic toe aan 50 ml Sir Chill 0,0. Roer het geheel even goed door en je hebt een stoere, alcoholvrije gin tonic. Garneer eventueel met jeneverbes, maar let wel: Less is more. Cheers!

Beleef Sir Chill 0,0

Sir Chill 0,0 is de fase van de ruwe diamant inmiddels voorbij en staat te glinsteren om ontdekt te worden door de wereld van alcoholvrije gins. De smaak van Sir Chill 0,0 is uniek in zijn soort met tabaksplant in de hoofdrol. Sir Chill 0,0 is een mooie, complexe gin, stoer, maar wat mij betreft zeker niet alleen voorbehouden aan mannen. Geniet dan ook met smaak van de alcoholvrije Sir Chill 0,0 beleving. Enjoy!