De lekkerste alcoholvrije glühwein met een verrassende twist.
Dit is het echte alcoholvrije genieten! Wat is er fijner dan op een gure winterdag of na een fikse winterwandeling, lekker opwarmen bij de open haard met een glas glühwein die nog alcoholvrij is ook. Zeker weten dat deze versie zonder alcohol zelfs verstokte glühwein lovers voor zich wint.
INGREDIËNTEN:
1 fles Cero Zinfandel alcoholvrije wijn
2 kaneelstokjes
6 peulen steranijs
6 kardemompeulen
1 sinaasappel
30 ml Dzjing
BEREIDINGSWIJZE
Snijdt de sinaasappel in schijven en daarna nog eens doormidden. Schenk daarna de Cero Zinfandel in een pan en voeg de kaneel, steranijs, kardemompeulen en de schijfjes sinaasappel daaraan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm het geheel op een laag vuur gedurende 30 minuten. Laat de glühwein niet koken, zodat alle aroma’s en smaken optimaal in de glühwein behouden blijven. Door de glühwein te verwarmen trekken ook de smaken van de toegevoegde kruiden goed in de alcoholvrije wijn.
Als je na 30 minuten de deksel van de pan haalt ruik je de winterse smaken van de kruiden, die zich vermengd hebben met de wijn. Neem een warmtebestendige beker of glas en schenk de alcoholvrije glühwein hierin. Tip! Het staat leuk als er ook een schijfje sinaasappel of wat van de kruiden in het glas bij wordt geschonken.
Voeg als laatste de Dzjing toe aan het glas (eventueel nog even roeren) en je creëert een unieke en verrassend lekkere glühwein. Dzjing is een gemberdrank en past erg goed bij de kruidigheid van de glühwein. Dzjing is er in twee soorten, kies jouw persoonlijke favoriet voor dit recept: Dzjing Classic of Bergamot. Door te kiezen voor deze halfdroge, fruitige Cero Zinfandel en het scheutje Dzjing is het toevoegen van suiker niet nodig.
Wil je het liefst een video van dit recept zien? Klik dan hier.