Pad Thai met Dzjing
INGREDIËNTEN:
(Voor 6 personen)
50 ml Dzjing Classic
250 gram rijstnoedels
600 gram kipfilet of kippendijfilet in stukjes
200 gram taugé
1 bosje lente ui (ca. 5-6 stuks)
3 eiwitten
2 paprika’s
150 gram julienne wortel
3 tenen knoflook
4-5 handjes ongezouten pinda’s
1 grote ui
1 limoen (garnering)
Sap van 1 limoen
4 el ketchup
2 el basterd suiker
3 el vissaus
1,5 el pindakaas
1 el sojasaus
Olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Maak de saus door 50 ml Dzjing Classic, ketchup, vissaus, basterdsuiker, pindakaas, sojasaus, geperste knoflook en limoensap samen te voegen in een hoge maatbeker. Meng goed door met een garde. Marineer de kip in ongeveer de helft van dit mengsel en zet apart.
Gaar de rijstnoedels volgens de verpakking in kokend water. Spoel koud af en zet apart.
Snijdt de lente-ui in schuine plakjes, snij de ui in reepjes, de paprika in reepjes en dan nog een keer doormidden. Doe twee handjes ongezouten pinda’s in de keukenmachine en puls deze heel fijn tot een soort crumble. (Laat de keukenmachine niet te lang draaien, omdat je dan een pasta krijgt). Doe de andere twee handjes ongezouten pinda’s in een afsluitbaar zakje en sla erop met een keukenroller totdat ze grof gebroken zijn. Snijdt de limoen in plakjes.
Bak de kip in wat olijfolie. Haal de kip uit de pan, wikkel deze in aluminiumfolie en zet even weg.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Bak hierin de ui glazig, voeg de paprika toe en uiteindelijk het eiwit. Roer het geheel, zodat er een soort roerei ontstaat. Voeg de kip weer toe samen met de noedels. Voeg de saus toe naar smaak. Doe de bosui, wortel en taugé erbij. Hou wat taugé en bosui apart voor garnering.
Neem een mooi bord. Dresseer hier de Pad Thai op. Garneer met taugé, bosui en grof gebroken pinda’s. Leg wat crumble van pinda aan de zijkanten en een paar schijfjes limoen erboven op. Serveertip! Combineer dit gerecht met een Dzjing Apple alcoholvrije cocktail. Eet smakelijk.